Zustrum 2016

Zustrum 2016

Het begint inmiddels een kleine traditie te worden dat een zeilvereniging die haar lustrum viert datzelfde jaar ook het zustrum viert. Een zeilweekend met alle zusjes! Dit jaar was het de beurt aan de Blauwe Schuit uit Leiden die het weekend organiseerde bij het altijd prachtige Almere! De Loefbijter kon natuurlijk afgelopen weekend niet wegblijven, dus vertrok een delegatie van veertien deelnemers naar het strand van Almere.

Een enkeling van ons wist te verdwalen in de woestenij tijdens de tocht van het station naar de camping of op de camping zelf. Enkelen kwamen in beschonken toestand aan, terwijl een paar anderen pas het glas indoken toen ze op de camping waren. Het weekend had stiekem wel iets weg van een vakantie. Biertje drinken aan een strandbar met een catchy muziekje op de achtergrond met alleen maar leuke mensen. Na een kennismakingsspel vrijdagavond waarin de deelnemers elkaar een beetje leerden kennen zetten ze de wandel in richting de feestlocatie: de club Poortdok. Eigenlijk zou de club om 02:00 ’s nachts sluiten, maar de zeilende studenten waren zo gezellig dat ze er nog een uurtje aanplakte. Vanwege dat de club die avond geen dienstdoende DJ had toog Bjarne zich naar de DJ-booth toe en eigende deze zich toe.

In benevelde toestand werd men de volgende dag wakker in hun tent. Een beetje stijf in de benen en wat hoofdpijn gingen ze ontbijten. Het uitblijven van koffie was die ochtend dan ook een groot gemis. Gelukkig konden ze niet veel later heerlijk uitbrakken op het water. Dat deden we in verschillende disciplines; verschillende zwaardboten (onze eigen pico’s waren mee), catamarans, kajuitboten, windsurfplanken en een skûtsje! In de middag werd er gewisseld en voor een grote groep begon toen ook de walactiviteit: de Bierolympics! Hier lieten De Loefbijters zich van hun beste bierzuipende kant zien, maar de studenten uit Utrecht lieten zien dat zij er ook wel wat van konden waardoor De Loefbijters het onderspit dolven.

Na een overheerlijke en overvolle barbecue was het tijd voor de cantus die georganiseerd werd door de heren en vrouwen van Histos. Hierbij konden de cantusminnende Loefbijters hun keeltjes goed laten horen. Eén van de tafels overleefde de avond echter niet nadat men er op had geroeid met de riemen die ze hadden. Toen de cantus was afgelopen gingen de dronken deelnemers opnieuw naar Poortdok om nog even verder door te zakken.

Na een ongemakkelijke wekdienst van de Libelle Zomerweek, ja die zaten op het terrein naast ons, gingen we voor de laatste keer zeilen. Bij de zwaardboten werden er deze ochtend enkele wedstrijdjes gevaren en na een uur of drie ’s middags was het tijd om op te ruimen en na een zeer geslaagd weekend weer naar huis te gaan.