Verslag winterweekend 2015-2016

Verslag winterweekend 2015-2016

Amai lieve vriendskes & vriendinnekes,

Eind januari was het weer zo ver! Het winterweekend 2016. En wij kunnen u vertellen, het is weer fantastisch geweest! Menig brak hoofdske kwam zaterdag aan op het station van Nijmegen, om ons veilige landje te verlaten en het land van de speciale pintjes, frieten en ietwat dommige mensen te bezoeken. Antwerpen werd het prachtige decor voor een onvergetelijk weekend. Hoewel Twan de nu al legendarische woorden sprak: “Houdt de trein tegen, ik kom er aan gerend… Ja??”, heeft dat helaas niet geleid tot de aanwezigheid in de trein van deze jongen.

Ondanks  enkele kleine tegenstribbelingen van de NS, waren wij toch vrij snel in het Antwerpse en kon de echte pret beginnen, voor zover deze nog niet was begonnen. Het spel, waar een prachtige naam voor was, leek op Peking Expres. Cryptische en minder cryptische omschrijvingen zorgden voor locaties ergens in Antwerpen waar de groepjes naar toe moesten. Indien op locatie werd er een opdracht uitgevoerd. Ieder groepje had volgens ons een gulden middenweg gevonden tussen lopen en tijd om op te warmen in de kroeg. Tot slot eindigden wij allen (de een iets sneller dan de ander, hoewel dat blijkbaar geen invloed heeft gehad op de puntentelling) in de grootste pizzeria ooit.
Na het eten was er even tijd om een dutske te doen, of jezelf mooi te maken. Dit was natuurlijk beide zeer noodzakelijk, aangezien er een heuse Antwerpse kroegentocht op de planning stond. Om er even een extra draai aan te geven, kon je in groepjes punten scoren door opdrachten uit te voeren. Menig Antwerps schoon werd aangesproken voor een telefoonnummer, drankjes werden gedaan met de Weekendcie en kleren vlogen door de kroeg. Om deze geweldige avond correct af te sluiten, was er maar één manier. De karaokebar. Hier zette Tarik en Bart met prachtige vocale uitspattingen de tent op zijn kop en lagen wij allen rond een uur of elf keurig in bed.
Een beetje vroeg naar bed was namelijk wel op zijn plaats. De volgende ochtend vertrokken wij naar een prachtige bierbrouwerij, waar de eigenaar onze zeer attente en oplettende hersenen verreikte met een gepassioneerd verhaal over zijn brouwerij. Een enkeling durfde het nog aan om een paar slokjes van de goud gele maar ook donkerbruine rakkers te proeven, waarna wij allen slapend aan de terugreis naar de mooiste stad van Nederland begonnen.
Hoogachtend,

De Redaccie