Onze vloot

De Loefbijter heeft een mooie vloot van 10 prachtige boten. Van zwaardboot tot kielboot en van kielboot tot kajuitjacht, al dit soort boten is de vereniging rijk. Momenteel bestaat de vloot uit vier Laser Pico’s, twee valken, drie vauriens en een kajuitjacht. De twee valken en de vier  Laser Pico’s liggen bij de Kraaijenbergse Plassen (een grote plas bij Cuijk). Deze is zeker geschikt om lekker een dagje te zeilen. Hier kom je gemakkelijk met de fiets. De kajuitjacht ligt in Friesland, in Woudsend. Vanuit Woudsend kun je door Friesland toeren maar ook lekker het IJsselmeer en de Waddenzee bezeilen!


RS500

Met de komst van de RS500 hebben we niet alleen voor de beginnende zeiler een prachtig doel om naartoe te werken, maar kunnen we vooral voor de gevorderde zeiler met interesse in zwaardbootzeilen een uitdagend programma aanbieden. Onze topzeilers kunnen meedoen in een zeer actieve opstartende wedstrijdklasse waardoor het competitief zeilen een extra impuls krijgt en zelf EK’s en WK’s haalbaar zijn. Een prachtige aanwinst voor de vereniging dus!


Laser Pico’s

Sinds 2017 hebben wij 4 Laser Pico’s in ons bezit! Dit is een ideale instapboot voor de zwaardbootzeilers. Maar deze mooie boten kunnen ook aardig hard! Over een aantal jaar zullen we met deze boten verhuizen naar de Spiegelwaal bij Lent. De ideale locatie; lekker dichtbij het centrum en gemakkelijk te bereiken.


Scylla en de Charybdis

De Scylla en de Charybdis zijn mooie polyvalken die erg geschikt zijn om een dag even lekker uit te waaien. Er wordt vaak wat lekkers meegenomen om de middag helemaal compleet te maken. Daarnaast worden deze boten gebruikt voor instructie, zo kun je de beginselen van het zeilen in de buurt van Nijmegen onder de knie krijgen. De Scylla en Charybdis liggen beide op de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk.


Ceto

De Ceto is een kajuitjacht van het type Viva 700. Deze kajuitjacht ligt in Friesland en is geschikt om lange trektochten door Nederland mee te maken. De Ceto biedt slaapplaatsen voor 4 personen, beschikt over een toilet en heeft zelfs een tv aan boord! Dit natuurlijk voor educatieve zeilvideo’s. Verder heeft de Ceto een ophaalbaar zwaard waardoor je met deze boot op de Waddenzee kan droogvallen!


Vauriëns

We hebben twee vauriëns in ons bezit die worden gebruikt tijdens de instructieweekenden.


Potamos

De Potamos is een houten vaurien. Momenteel wordt deze gebruikt als promotieboot, maar wellicht wordt er komend seizoen weer mee gezeild!