Historie en koepels

 

Historie

Op 23 februari 1967 werd de vereniging opgericht als N.S.W.V. De Loefbijter door een aantal studenten die actief geweest waren bij het zeildispuut Scylla van het N.S.C.. De vereniging was in de eerste jaren erg gericht op de zeilwedstrijden, maar naar mate de tijd verstreek veranderde het karakter van de vereniging en ging men zich ook meer toeleggen op de gezelligheid. Zodoende veranderde de naam van de vereniging zich naar haar huidige naam.

De Loefbijter begon met een paar Vauriëns als boten die een steigerplaats hadden in Niftrik. In de loop der jaren is de vereniging verhuisd naar Mook en heeft de vereniging ook een ankerplaats in Friesland (Woudsend) en liggen er ook een paar boten in de Kraaijenbergse Plas. Ook in Nijmegen heeft De Loefbijter vele verhuizingen gekend. Begin jaren ’70 werden de verenigingsavonden in het huidige Café De Fiets georganiseerd. De vereniging kreeg van het SNUF een eigen sociëteit en resideerde achtereenvolgens aan de Stijn Buysstraat, de Bijleveldsingel en de Oranjesingel voor het in 2006 neerstreek in de Villa van Schaek.

Koepels

De Loefbijter is lid van drie koepels:
– Het B.O.S. (Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen) dat de belangen behartigt van de zes studentenverenigingen in Nijmegen

– De NSSR (Nijmeegse Studenten SportRaad) die de sportverenigingen van Nijmegen vertegenwoordigt en tevens subsidie verschaft via het SNUF (Stichting Nijmeegs UniversiteitsFonds)

– Ten slotte maakt De Loefbijter ook deel uit van de Verenigde Nederlandse Studenten Zeilvereniging Nestor