Activiteiten

Aan de oever van de Waal ligt Nijmegen, de oudste en volgens velen mooiste stad van Nederland. Hoewel ze ver af ligt van de bekende watersportgebieden, bestaat er sinds een 1967 de enthousiaste studentenzeilvereniging onder de naam N.S.Z.V. De Loefbijter.

Juist in de wintermaanden trekken zeilers naar elkaar toe, om hun heimwee te delen naar die heerlijke dagen op het water en vooruit te dromen naar het seizoen dat komen gaat. Omdat onze boten in de winter niet geschuurd hoeven te worden, hebben we tijd over voor mooie feestjes. De vaste verenigingsavond is de dinsdag, maar ook de rest van de week zijn er genoeg activiteiten om de studie te ontlopen.

Daarnaast zitten wij niet stil gedurende een jaar, word je lid bij de loefbijter, dan zul je naast het zeilen ook het loefbijtergevoel ontdekken in onder andere:

De Loefbijter is een zeil-, en gezelligheidsvereniging. Tijdens je studententijd in Nijmegen is de Loefbijter de plek om ontzettend veel leuke en gezellige dingen te doen. Hierbij hoort natuurlijk zeilen maar we bouwen ook graag een feestje! Hiervoor borrelen we iedere dinsdag in de kelder van de Villa van Schaeck. Tijden deze borrel ziet iedereen elkaar weer na een mooi ‘zeil’weekend en gaat iedereen lekker met elkaar borrelen. Bij de bar wordt lekker bier geschonken, tosti’s geserveerd en van een shotje sterk zijn we ook niet vies. Hoe later op de avond, hoe meer ware identiteit van de Loefbijters naar boven komt en kunnen er verassende dingen gebeuren.

 

Vloottracject 1e jaar

Wanneer je net nieuw bent in de vereniging ken je natuurlijk nog maar een paar of misschien wel helemaal geen andere leden, de tradities en gebruiken van de vereniging zijn voor jou nog een beetje vreemd en welke aanspreekpunten er voor jou zijn, is je nog een beetje onbekend. Daarom hebben wij een Vloottraject ontwikkeld! Hierbij krijg jij een eigen vlootgroepje met een aantal andere 1ejaars en één of twee vlootouders, die al oudere jaars zijn. Samen met dit groepje ga jij iedere week met een ander vlootgroepje eten! Op deze manier leer je niet alleen je eigen vlootgroepje super goed kennen maar ook alle andere 1ejaars en een groot aantal actieve oudere leden. Op deze manier hoef je nooit alleen naar de borrel en voel jij je binnen de kortste keren net zo verbonden met de vereniging als de oude rotten. Ook dat is het Loefbijter gevoel!

STAMborrel

Eens per maand, de eerste donderdag, gaan we altijd met grote getalen naar Cafe St Anneke. Hier gaan we met zijn allen lekker stappen en genieten van het nachtleven in Nijmegen.

Gala

Elk jaar, eind februari vindt het gala plaats. Dit ter ere van onze vereniging. Mensen komen altijd volgens de etiquette gekleed, met of zonder date, om te proosten op onze prachtvereniging.

Intro weekend

Twee keer per jaar zijn er gezelligheids zeilweekenden, meestal in Friesland. Een daarvan is vlak na de intro in september, en de ander in het voorjaar rond april. Tijdens deze weekenden kunnen geïnteresseerden mee om direct de 2 mooiste aspecten van de Loefbijter te aanschouwen. Gezelligheid en zeilen. Vrijdag avond beginnen deze weekenden met leuke spellen waarmee iedereen elkaar snel leert kennen. De zaterdag zal helemaal in het teken staan van zeilen, waarmee we over de Friese meren lekker gaan varen. Die avond zal in de accommodatie het feest losbarsten! De volgende dag wordt er nog lekker gezeild en heeft iedereen gegarandeerd een fantastisch weekend gehad.

Winterweekend

In de wintertijden wordt er niet gezeild, maar de gezelligheid is er niet minder om. Er wordt jaarlijks een winterweekend georganiseerd waarin wordt gefeest in steden buiten Nijmegen. Dit kan zijn het grote Belgische Antwerpen of juist het kleine maar niet minder gezellige Valkenburg.

Batavierenrace

Loefbijters zijn ook sportmensen! Daarom wordt er elk jaar meegedaan aan de Batavierenrace (een studenten hardloop wedstrijd) waarmee er in ploegen van Nijmegen naar Enschede wordt gerend!

Zusjesborrel

Omdat wij natuurlijk niet de enige studentenzeilvereniging zijn, worden er ook borrels georganiseerd naar andere zusterverenigingen. Hierbij maken we mee hoe anderen borrelen en kunnen we onze gezelligheid naar anderen overdragen!

Broertjes/zusjesdag – papa/mama dag

Als je vader of moeder, of zelfs je broertjes of zusjes zich wel eens afvragen wat je als Loefbijter nu allemaal doet, wordt er jaarlijks een dag georganiseerd waarin deze mensen langs kunnen komen en een stukje loefbijter mogen ervaren. Ze zullen ervaren waar we borrelen, in welke stad we studeren en hoe wij het gezellig hebben met elkaar.